Foreign Office Files for Japan, 1919 - 1952

Inhalt: This collection provides significant insight into the events between First World War victory and Second World War defeat, crucial to understanding the political journey of Japan during this period.
Topics covered include ultra-nationalism and the Japanese agenda of imperial dominance in the Far East, employment and social conditions in a time of global economic instability, and the ‘Great Kanto Earthquake’ of 1923 which flattened Tokyo. These documents record relations with Axis Powers in the context of changing alliances, the deterioration of relations with the Allies as World War Two reached the Pacific, and American post-war occupation of Japan.
Module I, II, III

Fächer: /

URL: http://www.archivesdirect.amdigital.co.uk/FO_Japan

Hersteller: Adam Matthew Digital
Datenbanktyp: Volltext-Datenbank
DFG-Sondersammelgebiet / Bibliothek: 6,24 Südostasien;  6,25 Ost- und Südostasien
Zugelassene Institutionen: Staatliche Hochschulen, private Hochschulen, Staats-, Regional- und Landesbibliotheken, Zentrale Fachbibliotheken, wissenschaftliche Spezialbibliotheken mit überwiegend öffentlicher Finanzierung, Einrichtungen von FhG, HGF, MPG, WGL, andere überwiegend öffentlich finanzierte Forschungseinrichtungen
Berechtigte Nutzer der Institutionen: Hochschulen: Studierende inkl. Gaststudenten und Mitarbeiter inkl. Gastmitarbeiter, auch über Fernzugriff (=Remote Access), walk-in-user
Forschungseinrichtungen: Mitarbeiter inkl. Gastmitarbeiter, auch über Fernzugriff (=Remote Access), walk-in-user

Ansprechpartner für die Freischaltung von Institutionen:Der deutschlandweite Zugriff auf die Datenbank wird durch die Förderung der Deutschen Forschungsgemeinschaft ermöglicht und durch die Staatsbibliothek zu Berlin organisiert.
E-Mail-Adresse für Rückfragen: kfl@sbb.spk-berlin.de